חיפוש בגוגל למתקדמים
מנוע החיפוש של גוגל הוא המנוע הפופולארי ביותר בעולם, אמנם כבר קמו לו מתחרים, ביניהם חיפוש בינג של מיקרוסופט. עם זאת בישראל כולם משתמשים בו כמעט באופן בלעדי.
לכן בעלי העסקים מפרסמים עצמם בגוגל, כי שם אנשים מחפשים כל שירות או מוצר. לכן מקצוע קידום אתרים בגוגל הוא מקצוע רוויחי למי יודע לקדם בעל עסק בצורה אורגנית בתוצאות חיפוש הראשונות. לפחות בדף הראשון של התוצאות, אשר הם התוצאות שאנשים נכנסים אליהם למצוא מה שרצו.
אגב, ההבדל העיקרי בין פייסבוק לגוגל, הוא שפייסבוק שמה לאנשים פרסומות מתאימות לפי הפרופיל על מנת לגרום להם לרצות מוצר מסויים וגוגל שמה לאנשים דברים לפי מה שהם מחפשים, מוצרים שהם כבר רוצים.
מספר כללים:
1. מנוע החיפוש של גוגל רואה את הדף אינטרנט, כמו שאנחנו קוראים כל דף אינטרנט, רק בצורה שונה.
תוכלו לראות זאת בעצמכם על ידי הוספה בכתובת האתר את הביטוי _escaped_fragment_?
2. גוגל אינו מכיר באותיות תחיליות לאיש, האיש, מהאיש, והאיש, שהאיש, באיש... כל מילה זה מילה אחרת, אז עדיף לרשום איש ומילים אחרות שאתם מחפשים. נגיד האיש מישראל, תכתבו איש ישראל.
כך גם באנגלית סמפיק להקיש את הצורה של המילה ביחיד ובזמן פשוט, תקבלו תוצאות של רבים וגם תוצאות של זמן אמת.
3. מנוע החיפוש מדלג על תווים מיוחדים, כגון: ! ? , . ; [ ] @ / # < > % ^ * ( ) = + \
כך שלכתוב מחר? יתן אותו תוצאות של מחר עם רוח.
כך גם אינו מבחין בין אותיות גדולות לקטנות.
(אם כי, זה לא שאינו מבדיל לגמרי, לפעמים זה כן יתן תוצאות כשזה ממש דברים מוכרים, כמו ההבדל בין שפת התכנות C או ++C או #C. שכובן כל פעם זה יציג תוצאות מתאימות ולא כאילו כתבנו רק C).
4. מנוע חיפוש של גוגל אינו אדם, עליכם להבין את השפה שלו בכדי להסביר לו מה הנכם מעוניינים לחפש.
על מנת למצוא בונה אתרים בחריש, חפשו בניית אתרים חריש. כך הוא יחפש בונה אתרים וכן שיהיה בחריש, על ידי שמיקדתם אותו על ידי הוספת המילה של המיקום.
אך עם זאת השתדלו לקצר בביטויים ולא לרשום: "אני מחפש בונה אתרים שגר בחריש" או "בניית אתרים באיזור של חריש", כל מילות הקישור והוספות למילים אינם תורמות דבר ורק יכולים להוביל אתכם לתוצאות חיפוש פחות מדוייקות.
5. חפשו דוד מלך ישראל, זה יכול למצוא את הביטויי מפוזר במשפט. על מנת למצוא דווקא את הביטוי הזה ברצ, חפשו עם גרשיים בתחילת ובסוף המשפט, ככה: "דוד מלך ישראל".
אם תרצו לשלול תוצאות מסויימות מהחיפוש, כתבו: דוד המלך -ישראל , כך אתם שוללים את המילה ישראל להיות כלולה בתוצאות על ידי הסימן מינוס לפני המילה. ויהיה לכם תוצאות על איש בשם דוד שאנשים משבחים אותו שהוא מלך אבל לא הוא מלך ישראל.
טיפים:
1. תרצו לחפש משהו שנמצא בתוך דף של אתר מסויים?
כתבו: את המילה אתר באנגלים ולאחרי נקודתיים את שם האתר הכללי בו תרצו לחפש, דוגמה: site:www.domain.com. כעת תוכלו להוסיף מילת חיפוש אשר תחפש את הביטוי בתוך האתר ותחזיר לכם תוצאות רק ממתחם של האתר הזה.
2. כדי לראות את האתר היה נראה לגוגל בפעם האחרונה שהוא ביקר וסרק את האתר שלכם, כתבו את המילה מטמון באנגלית ואת כתובת האתר לאחרי הנקודותיים.
לדוגמה: cache:www.domain.com
כך תגיעו לעותק של האתר השמור אצל גוגל, כך גם תבינו למה עדיין מוצאים אתכם בביטוי ישן שהחלפתם אותו וכן מדוע עדיין לא מוצאים אותכם בביטויים חדשים שהכנסתם, כי גוגל עדיין לא קרא את האתר שלכם שוב.
3. על מנת לחפש קובץ מסויים להורדה או לקריאה, יש להוסיף לחיפוש את המילים שם הקובץ באנגלית ולארחים הנקודתיים להוסיף את הסיומת של הקובץ
לדוגמה לחיפוש מצגת פוואר פויינט, נוסיף נוסיף לחיפוש את המשפט: filetype:ppt
4. על מנת לבדוק את האמינות של האתר שאנחנו נכנסים אליו, אם אנחנו חוששים שהוא עלול להדביק את המחשב שלנו בווירוסים. נוסיף את השורה שלהלן, ובסופה נרשות את כתובת האתר אליו רצינו להיכנס.
http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=www.domain.com
5. במידה והייתם רוצים לשמור משהו בדפדפן, תזכורת או מידע תוך כדי החיפוש.
העתיקו לשורת הכתובת בדפדפן את המלל הבא:
data:text/html, <html contenteditable>
והופ, יש לכם את הפתק האישי שלכם... כנסו אליו כל פעם שתרצו לרשום משהו ואל תשכחו שזה זמני עד שתסגרו את הדפדפן, כי הכל ימחק חזרה בכל ריענון של הדף.
חיפוש מתקדם בגוגל, בקישור הזה.
טריקים נוספים, במדריך של גוגל, בקישור הזה.